MagLine mágneses lineáris és szögmérés

, 2022/8/11

A robusztus mágneses mérési technológia (MagLine) évtizedek óta bevált a távolságmérés, a szögmérés és a sebességmérés területén. SIKO MagLine - mágneses érzékelők, mágnesszalagok és mágneses gyűrűk, amelyeket a lineáris és szöghelyzetek érintésmentes rögzítésére terveztek.

MagLine mágneses lineáris és szögmérés

A MagLine mágneses hossz- és szögmérési technológia különleges előnyei. Érintésmentes mérés mágneses érzékelővel és mágneses szalaggal vagy mágneses gyűrűvel. Teljesen kopásmentes. Porral, forgáccsal, nedvességgel, olajjal, zsírral stb. szemben érzéketlen.

Nagyon robusztus, ha ütéseknek és rezgéseknek van kitéve. Nem okoz mérési hibákat a fogaskerék áttételek vagy a fogaskerék holtjáték miatt

Magas rendszerpontosság és reprodukálhatóság, könnyű kezelés és telepítés. A szélsőséges ipari körülmények között végzett mérések a megbízhatóság és a reprodukálhatóság biztosítása szempontjából nagy követelményeket támasztanak. A MagLine rendszerek a lineáris és radiális pozíciók, valamint a sebességek és szögek pontos mérésére a legmegfelelőbb megoldás. Az érintésmentes kialakítás minden mérési helyzetben bizonyítja előnyeit, például motoros visszacsatolásnál és erősen dinamikus folyamatoknál, erősen szennyezett környezetben.

A mágneses hossz- és szögmérés kiválasztási kritériumai

Lineáris vagy rotációs alkalmazások?

Inkrementális vagy abszolút módszer?

A rendszer pontosságára és reprodukálhatóságára vonatkozó követelmények

Kapcsolódás magasabb szintű vezérlőrendszerhez vagy autonóm mérőrendszerhez?

A megfelelő mérési módszer kiválasztási mátrixunkkal megadhatja paramétereit, hogy megtalálja a megfelelő MagLine mágneses érzékelőket, mágnescsíkokat vagy mágneses gyűrűket, valamint a mérési kijelzőket és kiértékelő elektronikát és a SIKO egyéb termékcsaládjainak mérési megoldásait.

Robusztus mágneses méréstechnika

A mágneses mérőberendezések ellenállnak a szennyeződéseknek és a mechanikai igénybevételnek az ipari alkalmazásokban. A legnagyobb előny maga a mágneses mérési folyamat, mivel azt sem a tipikus gépi behatások (rezgés, ütés), sem más hatások (szilárd anyagok vagy folyadékok) nem befolyásolják negatívan.

Az igényes körülmények robusztus technológiát igényelnek. A tartós anyagok és a funkcionális egységek garantálják a megbízhatóságot. A mechanikai igénybevételeknek való megfelelés érdekében a rugalmas kódolók rozsdamentes acélból készült fedőszalaggal is védhetők. Maguknak a mágneses érzékelőknek nincsenek mozgó alkatrészei, mivel az elektronikus alkatrészek teljesen tokozottak. Erre a célra főként robusztus műanyag és fém házakat használnak.

A MagLine technológia termékcsalád

A SIKO az igények és az alkalmazás függvényében négy különböző termékcsaládot fejlesztett ki a MagLine termékcsaládon belül, amelyek összehangolt termékeket tartalmaznak:

MagLine Micro (lineáris hosszmérés mágnescsíkkal)

MagLine Basic (lineáris hosszmérés mágnescsíkkal)

MagLine Macro (lineáris hosszmérés mágnescsíkkal)

MagLine Roto (mágneses sebességmérés és mágneses szögmérés)

MagLine Micro különösen nagy felbontású, pontos pozícióméréshez

A MagLine Micro egy nagyon nagy felbontású lineáris mérőrendszer, amelyet a mikrométeres tartományban történő pontos méréshez terveztek. A MagLine Micro rendszerek gazdaságos alternatívát jelentenek a hagyományos, például optikai kódolókkal ellátott hosszmérési rendszerekhez képest. Funkcionálisan a MagLine-Micro termékcsalád mágneses hosszmérőrendszerei robusztus kialakításuknak és az érzéketlen mágneses mérési technológiának köszönhetően az alkalmazások szélesebb körét fedik le.

MagLine Basic a mágneses méréstechnikai alkalmazások standard megoldásaihoz

A MagLine Basic gazdaságos megoldásokat kínál ipari alkalmazásokhoz, ahol a felbontás a mikrométeres tartományba is belenyúlik. A termékcsalád az alkatrészek legszélesebb skáláját fedi le mind az inkrementális mágneses méréshez, mind az abszolút mágneses méréshez.

MagLine Macro az extra hosszú mérési távolságokhoz

A MagLine Macro különösen nagy mérési távolságokhoz készült, például raktár- és szállítótechnikai rendszereknél. A mágneses hosszkódoló rendszer 100 méteres és annál nagyobb távolságokat is képes mérni. A magasságkülönbségek kiegyenlítésére akár 20 mm-es leolvasási távolságok is lehetségesek. A digitális jelkimenetek akár 1 mm-es felbontással és pontossággal továbbítják a mérési értékeket a kijelzők vagy a magasabb szintű vezérlőrendszerek felé.

MagLine Roto mágneses sebesség- és szögméréshez.

A Roto termékcsalád egy forgó, csapágymentes mérőrendszer, amely ideális alternatívája az optikai kódolórendszereknek, különösen akkor, ha nehéz környezeti körülmények között pontos sebesség- vagy szögmérésre van szükség. Ilyen például a kiegyensúlyozó gépeken való alkalmazás, ahol óriási erők hatnak, valamint a hidraulikus szivattyúban való alkalmazás, ahol még az olajfürdő sem tudja befolyásolni a Roto sorozat mágneses mérőrendszerét.